Angličtina Siblíková

English in Jinačovice August 2011

Symboly srpnové English in Jinačovice by mohly být: neskutečné vedro, Mr. Men a Galaxy Trucker (řekla bych, že mi autor této geniální hry – Brňák Vláďa Chvátil - něco dluží ;)

Na kurz se mi totiž původně přihlásily jen dvě holčičky, takže jsem jeho téma co nejvíce přizpůsobila mužskému myšlení. A jelikož je veřejně známo, že kluci nedokážou dělat mnoho věcí najednou, zaměřila jsem se jen na věci dvě. A sice na práci s texty „Mrmenů“ a na hraní deskových her. A to tak, že to druhé bude zákonitě následovat po tom prvním.

Takže zatímco ti malí poslouchali, jak hrozný remcal byl Mr. Grumble, jak vše totálně pokazil Mr. Wrong, jak nikoho nepustil ke slovu Mr. Chatterbox a do všeho strkal nos Mr. Nosey, velcí statečně překládali a na konci týdne dokonce každý z nich přidal jednoho zcela svého Mrmena do sbírky. (Wáclawův Mr. Coward by mohl téměř z fleku vyjít knižně, po důkladném pátrání jsem v celostránkovém textu našla jen dvě chybičky... škoda, že nemohu říct, že je to moje zásluha... on je prostě dobrej tak nějak sám od sebe ;)

A zatímco ti malí pak s Eliškou hráli Ligretto a Heckmeck k procvičování čísel a Šiki Miki k procvičování oblečení, my velcí jsme denodenně hráli Galaxy Trucker v angličtině. Ústně i písemně jsme si procvičovali pro život tak užitečné výrazy jako například: Can you protect your ship from this heavy cannon fire comming from left? Nebo How many crew members are you going to loose? Nebo What´s your engine strength? Tedy, pravda, párkrát jsme si zahráli i sofistikovanější hry, jako je třeba právě Šiki Miki...

Doufám, že se mi příště zase podaří dát dohromady tak skvělou partu dětí jako letos. Zvlášť pro ty „náctileté“ není asi zrovna typické zastihnout je o prázdninách v lese, jak sedí v kruhu na pingpongovém stole poblíž ZOO a soustředěně hrají Švábí salát v angličtině...

Fotky