Angličtina Siblíková

English in Jinačovice July 2014

Náš červencový sraz byl letos jaksi nazelenalý. Tématem byl film Shrek, čtivem žabáčci Frog and Toad a stěžejní hra byla zemědělská Agricola. S návrhem tématu přišla moje nejstarší - Eliška, která nejenže miluje shrekovský soudtrack, ale jak dospívá, chápe čím dál víc z narážek, kterými je tento geniální film napěchován.

S návrhem čtiva přišla pro změnu moje nejmladší - Hedvika, která si milovanou literaturu mého dětství natolik oblíbila, že zná všechny příběhy nazpaměť a neustále si jednotlivé scénky s námi naživo přehrává.

No a do tajů pravidel Agricoly, která normální smrtelník studuje minimálně týden a stejně mu není zcela jasné, k čemu je tam tak obrovské množství herního materiálu, nás geniálně zasvětil syn mého Honzy, jehož mozek je schopen takovou věc zpracovat za pár minut.

Mezi sebou bojovaly čtyři smíšené týmy: Dragons, Charmings, Talkative Donkeys a Pusses in Boots. O vítězství rozhodovala jejich schopnost uživit rodinu při hraní strategické Agricoly, jejich kreativita při vymýšlení nových příběhů Kvaka a Žbluňka a dokonalá znalost písniček i hlášek za Shreka.

Věřím, že na všechnu tu psinu společně s námi shlížel i Arnold Lobel, kterému banda křepčících dětí vymýšlející pokračování poetických příběhů jeho žabáčků nemohla neudělat radost. Mně ji tedy udělala. A obrovskou!

Fotky

Video